Первісна людина. Заняття та спосіб життя первісних людей

Первісні люди

Первісна людина – це термін, який використовується для опису наших далеких предків, що жили понад 2 мільйонів років тому. Вони були відмінними від нас як фізично, так і культурно. Відомо, що первісні люди жили в невеликих групах, здебільшого на землях, де ростуть рослини та знаходяться джерела води.

Заняття первісних людей та їх спосіб життя

Життя первісних людей було дуже складним і вимагало великої енергії та зусиль. Спосіб життя первісних людей був пов’язаний зі здобуттям їжі та виживанням.

Вони полювали на тварин та збирали рослини для харчування. Більшість їх часу було відведено на виживання та догляд за своїми нащадками. Таким чином, головним заняттям первісних людей було забезпечення собі та своїй групі їжі та притулку.

Вони також виготовляли інструменти та знаряддя для здобуття їжі та виготовлення одягу.

Культура та господарство первісного суспільства

Первісні люди жили у спільнотах, які мали свої правила та обряди. Культура первісного суспільства охоплює весь комплекс знань, умінь та практик, що передавалися від покоління до покоління. Оскільки первісні люди не залишали письмових свідчень, ми вивчаємо їх культуру через археологічні знахідки, зокрема, інструменти, оздоблення, посуд та рештки будівель.

Первісні спільноти археологічних культур були дуже різноманітними, і кожна з них мала свій спосіб життя та заняття. Наприклад, у мезолітичному періоді люди жили в невеликих групах та полювали, а в неолітичному періоді  з’явилися перші поселення та землеробство.

Господарство первісних людей було базоване на збиранні їстівних рослин, полюванні та рибальстві. Вони також вирощували деякі види рослин та приручали диких тварин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *