Види первісних людей

Первісні люди, які населяли нашу планету більше мільйона років тому, поділялися на декілька видів, які розвивалися протягом тривалого часу. Найвідомішими з них є:

  1. Австралопітеки – найраніший відомий вид первісних людей, який жив близько 4 мільйонів років тому в Східній та Південній Африці. Вони були невеликими зростом, важили близько 30-40 кг та мали відносно маленький мозок.
  2. Гомініди – вид первісних людей, що розвивався більш ніж 2 мільйони років тому в Східній та Південній Африці. Вони вже мали більший зріст та мозок, використовували інструменти, вміли полювати та збирати істинні рослини.
  3. Неандертальці – вид первісних людей, що розвивався більш ніж 400 тисяч років тому в Європі та Західній Азії. Ці люди були більш розвиненими, ніж їх попередники, вміли полювати на великих тварин, мали звички ховати своїх мертвих та використовували більш складні інструменти.
  4. Сучасна людина – вид, до якого належимо ми. Ці люди розвивалися більш ніж 200 тисяч років тому в Африці та поступово поширювались по всьому світу. Сучасні люди відрізняються від своїх попередників більш розвиненим мозком, високим рівнем культури та технологічного розвитку.

Види первісних людей відрізнялись своїми фізичними характеристиками, здібностями та способом життя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *